Studio PHH
StudioPHH_MasterBR6-Edited.jpg

Master Bath Renovation

 

Type            Residential

Location     Princeton, NJ

Status         Complete 2016

Scale            200 SF

Team           Studio PHH Architecture

           Interior specs: Laura Albertini

The gut-renovation of this Master Suite Bathroom replaced a disorganized, windowless & privacy-less space with strategic programmatic zones clearly defined by the material palette.  Split into two halves, the bathroom's focal point is the teak envelope which provides a sheltered, meditative space framing views out to the woods.

In order to achieve these clean lines, the visually disruptive elements had to be tucked away; the shower was fully recessed within the wall while the toilet which was previously located inside the space was given it's own door accessible from the hallway. 

The carefully assembled asymmetry found throughout provides an energizing component to a contemplative space.

 
StudioPHH_MasterBR6-Edited.jpg
StudioPHH_MasterBR1 - Light.jpg
StudioPHH_MasterBR2 - Edited - Ligh.jpg
StudioPHH_MasterBR3 - edited.jpg
StudioPHH_MasterBR14.jpg